78.5 kilo

- kilo

Ruim een half jaar verder. Bizarre jaren zijn het geweest, met een sterfgeval, twee verhuizingen, een compleet nieuw huis, een nieuwe baan en op dit moment een hardnekkige slijmbeursontsteking. Dat laatste weerhoudt me al maanden van serieus sporten. Ik heb geen gewicht ingevuld, omdat ik het niet weet op dit moment, ongetwijfeld heel wat kilo's hoger dan mijn laatste post uit 2019.

De wereld gaat gebukt onder een coronacrisis. Ik werk al bijna twee weken thuis, zo goed als het gaat. Van bewegen komt weinig, tenzij ik ervoor kies om in beweging te komen. Dat laatste heb ik deze week gedaan. Wat begon met de verplichte oefeningen van de fysio heb ik deze week uitgebouwd tot korte setjes krachttraining en een korte wandeling van een paar kilometer. Daarnaast ga ik mijn yoga en Headspace apps weer eens afstoffen. Het is een gekke tijd, maar ook een tijd van bezinning en het maken van nieuwe plannen voor de toekomst. Gezond zijn is misschien wel belangrijker en waardevoller dan ooit.

74.4 kilo

Sinds een maand op twee gebruik ik 8Fit, een fitness app met zowel trainingsprogramma's als voedingsadviezen. Waar ik begon met het volgen van de 8Fit trainingen, laat ik me de laatste weken vooral inspireren door de maaltijden die 8Fit me elke dag voorschotelt. De trainingen zijn vooral HIIT bodyweight oefeningen, korte trainingen van een minuut of twintig, inclusief warming up en stretchen na afloop. Prima te doen in het algemeen. De recepten zijn uitgebalanceerd, met voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten in elke maaltijd. Wat me opvalt is dat koolhydraten in de vorm van aardappel, rijst en pasta alleen bij uitzondering voorkomen. In plaats daarvan wel veel bonen, peulvruchten, kip en groente. In combinatie met genoeg beweging zie ik mijn gewicht nog steeds afnemen, zij het niet meer zo drastisch als aan het begin van het jaar, maar dat komt ook doordat ik minder intensief sport in vergelijking met januari en februari.

74.7 kilo

Een historisch moment, laat op de avond: Jackie Groenen schiet de Nederlandse Leeuwinnen in de verlenging naar de WK finale!

77.6 kilo

Vandaag liep ik de 12 km van de Zandvoort Circuitrun, mijn eerste loopevenement sinds jaren. Best spannend, want ik ben pas sinds januari weer aan het hardlopen en 12 km is op dit moment best een serieuze afstand voor me. Helemaal gezien het parcours: heuvelig, strand en een stevige wind. Maar het is me gelukt, en met 1:09:54 binnen mijn streeftijd geëindigd. Op naar de volgende!

80.3 kilo

79.5 kilo

Niet verkeerd, de score op de weegschaal vandaag, al is het nog lang in de buurt van waar ik heen wil. Nog minstens 5 ongewenste kilo's buik sleep ik mee. Bijna 8 kilometer liep ik vanochtend en als ik me beter had voorbereid had ik geweten dat het warm zou worden en dat een flesje water geen overbodige luxe zou zijn voor onderweg. In dat geval had ik misschien zelfs een rondje van 10 kilometer aangedurfd.

79.3 kilo

Zomaar een kilo lichter dan de dag ervoor: dat kan niet. En halverwege mijn korte duurloopje van 4,5 kilometer wist ik waardoor het kwam: te wening gedronken. Mijn keel was droog en ik voelde een lichte hoofdpijn opkomen. Het was warm bovendien. Dus eenmaal weer thuis heb ik de tekorten snel aangevuld en kijk ik uit naar mijn ontmoeting met de weegschaal morgen. 

80.2 kilo

80.2 kilo

Zoeken

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com