74.4 kilo

Sinds een maand op twee gebruik ik 8Fit, een fitness app met zowel trainingsprogramma's als voedingsadviezen. Waar ik begon met het volgen van de 8Fit trainingen, laat ik me de laatste weken vooral inspireren door de maaltijden die 8Fit me elke dag voorschotelt. De trainingen zijn vooral HIIT bodyweight oefeningen, korte trainingen van een minuut of twintig, inclusief warming up en stretchen na afloop. Prima te doen in het algemeen. De recepten zijn uitgebalanceerd, met voldoende eiwitten, vetten en koolhydraten in elke maaltijd. Wat me opvalt is dat koolhydraten in de vorm van aardappel, rijst en pasta alleen bij uitzondering voorkomen. In plaats daarvan wel veel bonen, peulvruchten, kip en groente. In combinatie met genoeg beweging zie ik mijn gewicht nog steeds afnemen, zij het niet meer zo drastisch als aan het begin van het jaar, maar dat komt ook doordat ik minder intensief sport in vergelijking met januari en februari.

74.7 kilo

Een historisch moment, laat op de avond: Jackie Groenen schiet de Nederlandse Leeuwinnen in de verlenging naar de WK finale!

77.6 kilo

Vandaag liep ik de 12 km van de Zandvoort Circuitrun, mijn eerste loopevenement sinds jaren. Best spannend, want ik ben pas sinds januari weer aan het hardlopen en 12 km is op dit moment best een serieuze afstand voor me. Helemaal gezien het parcours: heuvelig, strand en een stevige wind. Maar het is me gelukt, en met 1:09:54 binnen mijn streeftijd geëindigd. Op naar de volgende!

80.3 kilo

79.5 kilo

Niet verkeerd, de score op de weegschaal vandaag, al is het nog lang in de buurt van waar ik heen wil. Nog minstens 5 ongewenste kilo's buik sleep ik mee. Bijna 8 kilometer liep ik vanochtend en als ik me beter had voorbereid had ik geweten dat het warm zou worden en dat een flesje water geen overbodige luxe zou zijn voor onderweg. In dat geval had ik misschien zelfs een rondje van 10 kilometer aangedurfd.

79.3 kilo

Zomaar een kilo lichter dan de dag ervoor: dat kan niet. En halverwege mijn korte duurloopje van 4,5 kilometer wist ik waardoor het kwam: te wening gedronken. Mijn keel was droog en ik voelde een lichte hoofdpijn opkomen. Het was warm bovendien. Dus eenmaal weer thuis heb ik de tekorten snel aangevuld en kijk ik uit naar mijn ontmoeting met de weegschaal morgen. 

80.2 kilo

80.2 kilo

79.7 kilo

Met mijn gewicht weer / nog steeds onder de 80 kilo heb ik me zojuist ingeschreven voor de 10 kilometer in Eindhoven. 13 oktober is het zover, dan ga ik weer eens serieus een stuk hardlopen.

Vanavond begint mijn schema met een half uur rustig joggen. Ik kijk er naar uit.

80.0 kilo

De batterijen van de weegschaal waren leeg (echt!), ik had nog last van mijn luchtwegen (echt!), ik was druk met werk, reizen, begrafenissen, huizenplannen (echt!) en heb daardoor het sporten ernstig verwaarloosd.

Mijn gewicht is gelukkig redelijk op peil gebleven, maar de fitheid is niet wat het zou moeten zijn. De opening van het nieuwe zwembad heeft wat energie losgemaakt en na drie dagen sporten voel ik her en der wat spierpijn, tot mijn grote tevredenheid.

Volgende week ben ik in Portugal en de zwembroek en loopschoenen gaan mee. Het wordt geen weekje niksdoen heb ik me voorgenomen.

Zoeken

JSN Nuru template designed by JoomlaShine.com