Vandaag was de dag van de Halve van Hoogland. Ik had me aangemeld voor de 10 kilometer, aan een goede halve marathon ben ik nog niet toe en ik wilde graag nog een testloop vóór Eindhoven lopen. Vandaag was een mooie gelegenheid, niet te ver uit de buurt, prima weer (al bleek het uiteindelijk toch een stuk warmer en zonniger te zijn dan de beloofde 14 graden en regen). Ik had me voorgenomen om een vlak schema van 5:10 te lopen, met als doel een eindtijd rond de 51:30. Het lopen ging prima, geen gedrang in de eerste kilometers, mensen met een prettig tempo om me heen en al snel had ik een lekker ritme te pakken. Op mijn Polar kon ik mijn snelheid en gemiddelde goed in de gaten houden en mijn kilometertijden lagen tussen de 5:06 en 5:16. De laatste kilometer kon ik nog versnellen met 4:56 en 4:47 als laatste kilometertijden, met uiteindelijk een eindtijd van 51:15 als resultaat, bijna een minuut sneller dan vorige maand tot mijn grote tevredenheid. En eindelijk weer eens een mooie medaille erbij!

Zoeken

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com