76.9 kilo

Gisterenavond heb ik me heerlijk uitgeleefd op mijn nieuwe trainingsprogramma. Wat een verschil met twee maanden geleden, het moment dat ik het besluit nam om weer fit en gezond te gaan worden. Nu, de volgende ochtend, is de spierpijn iets minder dan de vorige keer, maar ik voel het effect zeker wel. Hoewel mijn gewicht niet met sprongen omlaag gaat, is de trend nog steeds naar beneden en ik zie mijn vetpercentage héél langzaam afnemen terwijl mijn spiermassa héél langzaam groeit, in lijn met mijn plan. In totaal is mijn vetpercentage ongeveer één procent gedaald in de afgelopen maand. En hoewel ik naar mijn idee nog steeds veel te veel buikvet zie in de spiegel, voel ik aan mijn broeken dat ze rond mijn middel losser beginnen te zitten en dat gevoel heb ik al een hele tijd niet gehad. Wie weet moet ik binnenkort een extra gaatje in mijn riem maken!

Aandachtspunten voor de komende weken:

 • Mijn nieuwe programma is een mix van kracht en cardio. De krachtoefeningen zijn vooral gericht op snelheid, met een relatief laag gewicht. De belangrijkste compoundoefeningen (squat, deadlift, shoulder press, bench press) kan ik één keer week in een aparte training combineren met meer gewicht.
 • Ik moet op zoek naar een goede balans tussen trainen en rust. Het moordende tempo van zes dagen trainen zoals bij Insanity werkt op den duur niet in mijn voordeel. Voor de komende weken wil ik het volgende schema gaan proberen:
  • 2 keer per week interval circuit
  • 2 keer per week hardlopen (1 keer D1 duurloop, 1 keer D2 tempoloop)
  • 1 keer per week krachttraining (compoundoefeningen)
  • 2 dagen rust (eventueel wandelen of yoga)
 • Mijn eetpatroon is op orde. Wat ik wel ga doen, is beter in de gaten houden dat ik voor én na mijn trainingen goed eet.

Zoeken

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com