Gezond eten is niet genoeg om fit te worden of te blijven. Training en rust zijn hiervoor net zo belangrijk. In dit deel van de site vind je artikelen, links en tips om je eigen trainingsprogramma samen te stellen. Zowel kracht, conditie, lenigheid en uithoudingsvermogen komen hierbij aan bod.

Men's Health UK belooft een six pack binnen tien weken voor iedereen die bereid is om vijf keer per week (hard) te trainen en gezond te eten met het Men's Health Beach Body Workout Plan. Alles wat je nodig hebt is inzet, doorzettingsvermogen, een speciale code uit het juni nummer van Men's Health en waarschijnlijk het een en ander aan fitness apparatuur. Ik ga me eens aanmelden om te kijken wat het programma inhoudt.

http://www.menshealth.co.uk/beach-body-club/10-week-beach-body-workout-plan

Na een periode van bijna twee jaar zonder sport heb ik het trainen en gezond leven weer opgepakt. Nu was ik in het verleden een actieve sporter en heb ik me destijds behoorlijk uitvoerig verdiept in trainingsprogramma´s, de werking van het lichaam en voeding. ´Zomaar´ sporten vind ik lastig, ik heb doelen nodig en een aanpak om mijn doel te bereiken. Voor ik de eerste meter gelopen heb, heb ik bij wijze van spreken al een compleet schema voor het lopen van een marathon uitgewerkt. Doelen motiveren me en een schema helpt me om bij te houden of ik voldoende progressie maak.

In januari ben ik gestart met Insanity, een programma gebaseerd op HIIT circuittraining gedurende zes dagen per week. Ik heb een paar jaar geleden met Insanity geëxperimenteerd, door wekelijks één of meerdere Insanity trainingen aan mijn normale trainingsprogramma toe te voegen. De reden om er nu weer mee te starten was dat ik mijn lichaam wakker wilde schudden en in korte tijd overgewicht wilde inruilen voor kracht en een betere conditie. Het effect was al snel merkbaar, maar ik realiseerde me dat in relatie tot mijn doelen dit niet het perfecte programma was. Misschien moet ik daarom eerst iets meer vertellen over mijn doelen.

Geen inspiratie om te trainen? Probeer eens de Crossfit Workout of the Day. Elke dag een nieuwe uitdagende workout waarin zowel kracht als conditie op de proef worden gesteld.

https://www.crossfit.com

Ik ben nog maar een goede maand met Insanity bezig en ik merkte deze week dat mijn prestaties plotseling minder worden en dat ik de energie mis om voluit te trainen. Vandaar dat ik op internet op zoek ben gegaan naar informatie over overreaching en overtraining. Overtraindheid los je niet makkelijk op daar een paar dagen niet te trainen, het herstel daarvan kan maanden duren. Nu geloof ik niet dat ik met overtraining te maken heb, maar ik ga toch even naar mijn eigen lichaam luisteren en niet blind mijn trainingsprogramma volgen. Vergeet niet dat ik de afgelopen anderhalf jaar weining getraind heb, dus het is een behoorlijke overgang om weer vrijwel dagelijks intensief bezig te zijn.

http://www.optimaalsporten.nl/sporten/overtraining-symptomen.asp

Insanity is het programma uit de stal van Beachbody.com waar ik zelf ervaring mee heb opgedaan. High Intensity Interval Training (HIIT) zonder gebruik van hulpmiddelen. Elke training volgt een vast stramien: warming up, stretchen, intervals, stretchen. Het totale programma omvat 9 weken, opgedeeld in vier weken training, een herstelweek (met lichtere training) en vervolgens weer vier weken training. Een gemiddelde training in de eerste vier weken duurt ongeveer 40 minuten, in de laatste vier weken 60 minuten. Elke twee weken meet je je eigen voortgang in een fittest, bestaande uit acht oefeningen waarbij het aantal repetities die je in een minuut kunt voltooien de maat voor je prestatie is.

https://www.beachbody.com/product/fitness_programs/get-fit/insanity.do

Beachbody.com is het bedrijf achter een serie succesvolle video programma's zoals Insanity, P90X en Hip Hop Abs. Programma's van zo'n vier tot tien weken waarin vrijwel dagelijks intensief wordt getraind op kracht en conditie op basis van een serie DVD's en aanvullende documentatie in de vorm van een trainingsschema, voedingsplan en documenten om je voortgang bij te houden. Vet verliezen en zichtbare buikspieren kweken wordt in het marketingverhaal veelvuldig benadrukt.

https://www.beachbody.com

Nadat Zuzana stopte met BodyRock is ze haar eigen site begonnen: zuzkalight.com. Ik heb nog weinig van haar site gelezen en gezien, maar haar BodyRock filmpjes waren destijds buitengewoon inspirerend. Zuzana is het ultieme fitness model en zelfs voor de grootste onsportievelingen zijn haar workouts een lust voor het oog. Aanbevolen!

https://zuzkalight.com

Zoeken

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com